Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a Ceferino Ház 2017. január 25-én. Az eseményt a cigánypasztorációs iroda új helyszínén, Szátokon rendeztük meg. A jubileumi ünnepre színes vendégsereg gyűlt egybe, akik a kis település művelődési házába alig-alig fértek be. Különböző helyszínekről, különböző emberek érezték fontosnak, hogy velünk tartsanak ezen a napon. Eljöttek Budapestről, Tatáról, Szendrőládról, ugyanakkor itt voltak a Ceferino Ház közösségi házaiból kállóiak, vanyarciak, dejtáriak is. Az alig néhány hetes, hónapos ismeretség után, szátoki testvéreink nem csupán jelen voltak, hanem vendégek fogadásában keresték szerepüket, feladatukat, ezzel is sajátjuknak érezve a Ceferino Házat és annak ünnepét.

A konferenciával, szentmisével és kulturális műsorral gazdagított napról a média is beszámolt, írással, képekkel, videóval. Alább közlünk néhányat ezekből.

,,Annyi élet és bizakodás nyilvánult meg bennük, hogy mire délután négy körül behozták a születésnapi tortát, már meghatottan énekeltük az „Ez a nap más, mint a többi…” kezdetű dalt. Január 25-én Szátokon is otthonra talált a remény.” (Magyar Kurír) folytatás…. 

,,Ez a nap a bizalom erőterében zajlik, mindenki gond nélkül ki meri tárni a szívét a többiek előtt. „Itt tanultam meg, miben áll az ember valódi méltósága”, mondja valaki, „pedagógusként a cigány gyerekektől kaptam a legtöbb szeretetet”, folytatja valaki más.”( Új Emberfolytatás …. 

A Váci Egyházmegyei tv-ben képet kaphatunk az eseményről, a helyszínről, valamint az előadók is megszólalnak. A videó ide kattintva tekinthető meg. Az eseményről készült cikk itt olvasható.

A Ceferino Ház munkatársai, az ünnep kapcsán meghívást kaptak a Bonum tv délelőtti műsorába. Az ott elhangzott beszélgetést, az erről készült videót ide kattintvatekinthetik meg. (3 részletben)