Karácsonyra készülve, a naponta hozzánk járó gyerekek pásztorjátékkal  jelenítették meg a Szátoki templomban a nagy eseményt: Jézus születését. Szátokon különlegességet jelentett  még a citerán felhangzó karácsonyi énekek sora, többek között Sándor bácsi előadásában a Mennyből az angyal is citerán hallhattuk.

Éjfél előtt a romhányi templomban is a mi pásztorjátékunk tette széppé az ünnepi misére készülést. Nem is volt egyszerű megoldani az átszállítást éjfélkor Szátokról. Köszönetet mondunk az önkéntes autósoknak. Kiemelném a gyönyörű furulyajátékot, amivel Ivett néni és Glória lepték meg az ünnepre készülőket.  Ezeknek a gyerekek megérdemelték, a személyre szóló ajándékokat, a Ceferino Házban külön nekik szóló ünnap keretében kapták meg még december 22-én. A szátoki családok óriási doboz segélycsomagot kaptak. benne, élelem, ruha játék.  Különösen gazdaggá tették a családok karácsonyi csomagját  adományozóink. Köszönet nekik:

  • a Budapesti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium diákjai között az igazgató úr segítségével szervezett gyűjtést László Bori (tavaly testvére Marci.) Ezzel tudtuk megtölteni a cipős dobozokat játékokkal, édességgel és egyéb ajándékokkal. (GYEREKEK GYŰJTÖTTEK GYEREKEKNEK!)
  • A budapesti Szent Szabina Kápolna családközösségének az összegyűjtött ajándékokért,
  • Cseri Ferenc vállalkozó, aki adományával a családok töltött káposztájához járult hozzá terményeivel,
  • A Váci Karitász élelmiszer adománya segítette az ünnepi asztalok bőségét,
  • az Élelmiszerbank tartós élelmiszer csomagjai töltötték az ajándékcsomagokat.

A képek is, a videófelvételek is tanúsítják, hogy sok öröm, szeretet forrása volt az idei karácsony.

Karácsonyi pásztorjáték Szátok

Mennyből az angyal citerán

Pásztorjáték Romhány I.