„Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért” jelmondattal került megrendezésre május 7-én a VIII. Katolikus Cigány – Nemcigány Találkozó Boldog Ceferino kettős jubileumi évének a jegyében. Az előző évekhez hasonlóan az eseményt az MKPK Migrációs Irodája és a Ceferino Ház Cigányevangelizációs Irodája közösen szervezte.
A helyszín a közép-magyarországi régió számára a gödöllői Premontrei Gimnázium aulája volt, ahol közel 500 cigány és nemcigány testvér gyűlt össze 15 településről.
A találkozó szombaton 10 órától 17 óráig tartott, melyen részt vett Dr. Keresztes Szilárd nyugalmazott hajdúdorogi megyéspüspök is.
A gyerekek és fiatalok vetélkedőkön, kézműves- és sport foglalkozásokon vettek részt. A felnőttek pedig a közös éneklés és a köszöntő szavak után meghallgathatták Dr. Keresztes Szilárd püspök atya előadását. Emellett tanúságtételek hangoztak el, melynek keretében megismerhettük a csirke- és vetőmag program életre hívásának történenét, és annak gyümölcseit. Olyan tapasztalatokat is hallhattunk, amelyek cigányok és nemcigányok közti Krisztusi kapcsolatról tettek tanúságot.
A szentmisét és a közös ebédet követően az első oltárra emelt cigány vértanú születésének 150. és halálának 75. évfordulója alkalmából közösen elimádkoztuk a Boldog Ceferino litániát.
A délután során a „Miénk a színpad” keretében a találkozón részt vevő csoportok táncaikkal, énekeikkel, előadásaikkal ajándékozták meg a jelenlévőket.