A Ceferino Ház a jövő pedagógusképzés szolgálatában
A Ceferino Ház örömmel támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek céljainkkal összhangban a cigány-nemcigány emberek közti kapcsolat építését szolgálják.  Ifjúsági és felnőtt programokon, kulturális és szakmai rendezvényeken, roma napi eseményeken vállalunk szerepet, evangéliumi küldetésünket bemutatva.
 Immáron rendszeresen veszünk részt a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola roma napi rendezvényén, amely 2014-ben a cigánypasztoráció témakörében szerveződött. Az eseményen Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, Dr. Székely János cigánypasztorációval megbízott püspök, valamint Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök atya is bemutatta cigánysággal kapcsolatos tevékenységét. A Váci Egyházmegye cigánypasztorációjának eredményeiről Dúl Géza, az MKPK cigánypasztorációval megbízott referense számolt be. Előadást hallhattunk pünkösdi egyház roma missziós kutatásáról, a görögkatolikus kezdeményezésekről.
 A 2015-ös évben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító és Óvodapedagógus Karának roma napi rendezvényére kapott meghívást irodánk, ahová munkatársainkkal és önkénteseinkkel érkeztünk.
 A budapesti egyetem ,,Együttélés-együttműködés” címmel tartotta meg e rendezvényét, melyet hagyományteremtés céllal hoztak létre. A rendezvény célja, hogy a társadalmi érzékenységet fejlessze a Magyarországon élő emberek sokszínűségének felismerésével kapcsolatban, jó gyakorlatokat ismertessen meg a hallgatókkal és az oktatókkal, az előítélet-mentes attitűdöt erősítse.
2015. május 8-án megtartott, roma kultúra napja jegyében zajló rendezvény tudományos előadásokkal kezdődött, majd különböző helyi kezdeményezéseket ismerhettek meg a résztvevők. Olyan programok mutatkoztak be, amelyek pozitív üzenetet hordozhatnak és példaként jelenhetnek meg hazánkban. A tudományos előadások mellett, kiállítás, műhelybeszélgetések, valamint gasztronómiai bemutató is helyet kapott a rendezvényen. (programterv ide kattintva olvasható)
A résztvevők megismerhették Somos László atyát és munkatársait, akik Somogy megyében végzik cigánypasztorációs szolgálatukat. A Ceferino Házat Dúl Géza atya és munkatársai által ismerhették meg a hallgatók. A Ceferino Ház munkatársai által készített lecsó nagy sikert aratott a résztvevők körében, a vendéglátás közben pedig elmélyült párbeszédek alakultak ki a roma pasztoráció képviselői és az érdeklődő fiatalok között. Mindez egy állomásnak tűnt a cigány-nemcigány együttműködés irányában.