A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából, a Boldog Ceferino Családi Napközi Hálózat apró tagjai az Operába látogattak december 20-án. Az ország különböző területéről érkező hátrányos helyzetű gyermekeket a Diótörő előadást nézték meg.
A dejtári, kállói, becskei, vanyarci és valkói napközisek egész évben ügyesek voltak, így az élmény valóban kijárt nekik. Öröm volt számukra, hogy a fővárosba utazhattak, s ott egy ilyen híres épületben fogadták őket. A színes és érdekes előadás önmagában is ajándék volt számukra, azonban vendéglátóik további ajándékokkal is kedveskedtek nekik. A karácsonyi programon arcfestés, nem mindennapi finomságok, csomagok és valóban szeretettel teli fogadtatás várta őket.
A gyereke csillogó szemmel jöttek el, nemcsak az esemény kulturális értéke, nem is csak az ajándékok tárgyi értéke miatt, hanem azért mert a gondoskodás, a törődés megszépítette a karácsonyi szünetet számukra. Hálásak vagyunk mindannyian a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, hogy nem csupán meghívta, hanem ilyen odaadással fogadta is a gyermekeket.