CCIT 2015
Bukarest közelében, a romániai Snagovban kármelita rendházában tartotta a 2015. évi konferenciáját a Nemzetközi Katolikus Bizottság a Cigányokért (C.C.I.T) április 24-26. között ,,Kommunikáció: az új médiumok adta lehetőségek és veszélyek” címmel.   Az európai országok cigánypasztorációjának résztvevői évente  konferencián cserélik ki tapasztalataikat. Az európai országok cigánypasztorációját segítő egyesület alapításának 40. évfordulóját ünnepelte ezúttal.  A konferencián 21 európai országból, összesen 146 fő érkezett az eseményre, képviselve és elősegítve az adott ország cigánypasztorációs tevékenységét. A romániai és olasz résztvevők mellett, a magyar résztvevők voltak a legmagasabb arányban, többek közt Budapestről, Mátraverebélyről, Komlóról, Esztergomból, Pécsről és Nyírcsászáriból.
A Vándorlók és Úton Lévők Pápai Tanácsának üzenete a modern kommunikációs eszközök kockázatait és előnyeit fel kell ismernünk, a benne rejlő lehetőségeket feltárnunk. Hangsúlyozta, hogy ezek az eszközök az emberiség javára, bölcsen is felhasználhatóak, az ember méltósága és annak értékrendje szolgálatába állítva. Az új eszközök segíthetnek, hogy közelebb érezzük magunkat egymáshoz. (A Pápai Tanács teljes üzenete ide kattintva olvasható)
Menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot – jegyezte meg bevezető előadásában Clause Dumas a bizottság elnöke. Beszédében elmondta, hogy a világ új megszállottság rabja lett, azonban itt jelen kell lennünk, hirdetni az evangéliumot, hiszen a ma emberével is itt nyílhat lehetőség a találkozásra, új kapcsolatot alakíthatunk ki azokkal, akikkel személyesen nehezebb volna. (az előadás ide kattintva érhető el)
A konferencia főelőadását Florin-Ioan Silaghi atya tartotta, ,,A kommunikáció kihívásai a cigány közösségeknél” címmel.
A befejező estén az országok képviselői saját konyhájuk különlegességeivel vendégelték meg a konferencia résztvevőit.
A Snagovi karmeliták templomában ökumenikus áhítattal kezdődött a  találkozó, s e lelkület kísérte végig a teljes konferenciát. A konferencián jelen volt a Cornel Damian bukaresti főegyházmegye segédpüspöke, Petru Gherghel iasi megyéspüspök és Majnek Antal munkácsi megyéspüspök atya.