„Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok” jegyében, regionális cigány-nem cigány találkozót rendeztek, 2010. szeptember 19-én, Máriapócson. Számos helyről érkeztek, cigánypasztorációval foglalkozó csoportok, így képviseltette magát: Arló, Napkor, Baktalórántháza, Homrogd, Felsővadász, Gadna, Garadna, Hernádvécse, Miskolc, Kántorjánosi, Hodász, Nyíregyháza, Csegöld, Kazincbarcika, Szendrőlád települések, a résztvevők legalább ötszázan voltak jelen.
Isten előtt minden ember egyforma – gondolat köré fonódott a napi program. Igeliturgiát tartott Lázár István és Juhász Imre plébános, majd tanúságtételek és személyes vallomások hangoztak el. A délután további részében pedig, „Miénk a színpad” műsort élvezhették a részvevők.
Ahogy Juhász Éva, a rendezvény egyik szervezője fogalmaz, a cigánypasztoráció nem könnyű feladat, meglehetősen sok időt, türelmet, megértést kíván. Nemcsak a cigányságot kell közelebb vinni Isten országához, de az egyházközségek nemcigány tagjainak is el kell tudni fogadni őket. Ahogy Pál apostol mondta: „Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket.” Ezt a célt szolgálta a Máriapócson eltöltött nap is. – teszi hozzá.