Idén Szolnokon került megrendezésre a VII. Váci Egyházmegyei Napok a „Szeretet összeköt” címmel a Család Évében.egyhmtal.jpg
A pénteki programok keretében a jelenlévők részt vehettek egy közös zarándoklaton a hitvallók útján, melynek során megemlékeztek Kósa József, Hornyik Károly és Kenyeres Lajos vértanú atyákról.
Ez alatt a belvárosi nagytemplomban előadások hangoztak el a hit és család témakörben. Az előadók között volt Bíró László tábori püspök, az MKPK Családreferense, aki a családok mai helyzetéről és a keresztény kiútról osztotta meg gondolatait.
A délután során számos kulturális program közül lehetett választani a város több helyszínén (kiállítások, hangverseny, néptánc, előadások). A Találkozó első napjának zárásaként közös dicsőítő Szentségimádást tartottak az Eucharist együttes és az Opus Sanctissimae Trinitatis Közösség vezetésével.
A szombati nap főelőadója Böjte Csaba atya volt, aki a szeretet, a család, az egymás felé fordulás fontosságáról beszélt saját életéből vett példákra építve előadását, majd családok tettek tanúságot mindennapjaikról.
A délutáni programok között szerepelt az Egyházmegye szakpasztorációs szemléje, melynek keretében a jelenlévők képet kaphattak a Kórházlelkészi Szolgálatról, a Cigánypasztorációról, az Egyházmegyei Karitászról, Szamaritánus Szolgálatról és Pszichológiai Tanácsadóról, a Börtönpasztorációról, a KALÁSZ- és Házas Hétvége – Mozgalomról, valamint bemutatkozott az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és a szolnoki Ökumenikus Lelkészkör is. A rövid bemutatkozások mellett a felállított szakpasztorációs- és információs sátraknál is bepillantást nyerhettünk Egyházmegyénk sokszínű tevékenységébe.
A Találkozó záró szentmiséjét Dr. Beer Miklós püspök atya celebrálta.
A Ceferino Ház idén is képviselte magát az Egyházmegyei Napokon. Sátrunknál a cigányság jellegzetes ételével, a cigány kenyérrel (bodag) várták az érdeklődő testvéreket. A kis színpadon a gyerekek mutatták be táncaikat, előadásaikat, majd meghívták a jelenlévőket egy közös táncra, hogy a cigánytáncnak ne csak nézői és hallgatói legyenek, hanem közösen éljék át annak szépségét.