Május 12-én rendeztük meg a gödöllői cigány és nemcigány találkozót. Az esemény mottóját VI. Pál szavai adták: „Ti nem az Egyház peremét képviselitek, hanem… az Egyház szívében vagytok”, amely kihívás és meghívás a cigányok és nemcigányok számára, hogy Isten várja őket, hogy építsék és aktív tagjai legyenek az Egyház közösségének.
Idén ünnepeltük Sója Miklós atya születésének 100. évfordulóját, a 20. századi cigánypasztoráció úttörőjének életművét . Juhász János atya, hídvégardói plébános, elmélkedésében beszélt Sója Miklós áldásos tevékenységéről a cigányok között. A találkozót János atya elmélkedése nyitotta meg, majd tanúságtételek hangzottak el, amelyek az Istennel való kapcsolat, valamint a cigányok és nemcigányok közötti együttműködés gyümölcseire mutattak rá.
A szép számban megjelent, közel 800 főnek Székely János püspökatya tartott szentmisét. Délután rendkívül színes előadássorozatot mutattak be az érkező csoportok tánccal, verssel, énekkel, jelenetekkel, a „Miénk a színpad” szekcióban. A találkozót gazdag gyermekprogram kísérte, arcfestéssel, tánctanítással, focival és egyéb foglalkozásokkal.