Örömmel tudósíthatunk arról, hogy egy újabb Ceferino-csoport születésének voltunk tanúi nemrégiben a Nógrád-megyei Bercelen. A történet a szomszédos falu, Vanyarc, Ceferino-házának vezetőjétől indult.  Bálint Csabáné Erzsó, amikor a berceli iskolában találkozott a helyi gyerekekkel, képtelen volt nemet mondani „a gyerekek szemében felcsillanó fénysugárra”, és arra a kérésre, hogy ők is szeretnének egy vanyarcihoz hasonló közösségbe tartozni.
Hál’ Istennek nem maradt egyedül, munkatársakra és befogadó közegre talált Bercelen. Czombos József atya, aki már ismerte a gyereket, mivel hitoktatójuk, a kezdeményezés mellé állt. Egy három főből álló lelkes csapat kezdett neki, egyelőre heti kétszer, délutáni foglalkozásokat szervezni a gyerekeknek, aki nagy örömmel járnak ezekre az alkalmakra.
Példás módon valósult meg ez az összefogás. Egy helyi vállalkozó, Romhányi Tiborné Stefi, már korábban is kereste a lehetőséget, hogy segítsen a falujában élő rászorulóknak. Mellé csatlakozott Benedek Ferencné Erzsike és Berki Ildikó Bianka. Bianka képviseli a cigányságot ebben a csapatban, tanítja a gyerekeket nyelvükre, kultúrájukra. Ő maga is többgyerekes családanya, és a telepen példamutató életet él családjával, segíti az ott élőket. A foglalkozásnak a helyi iskola biztosít termet, az igazgató pozitívan fogadta a kezdeményezést.
Látogatásunkkor megismertük ezeket az elhívatott embereket. Be is köszöntünk a csoportos foglakozásra, ahol a gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták Dúl Géza atyát, a Ceferino-program atyját. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy Isten továbbra is dolgozik, és egyre több munkást hív meg erre a misszióra.
Sok erőt és kegyelmet kívánunk a bercelieknek, mellettük állunk, és folyamatosan tudósítunk a velük történtekről.
A képek a vanyarci karácsonyi ünnepségen készültek, ahol a berceli gyerekek műsort adtak elő.