Új tagokkal bővült a Boldog Ceferino Lovagrend
2011. május 4-én, Boldog Ceferino születésének 150. és mártírhalálának 75. évfordulóján, Mátraverebély-Szentkúton került sor a lovagrend első tíz tagjának ünnepélyes fogadalomtételére. A lovagok 2013-ban erősítették meg ígéretüket ünnepi szentmise keretében köteleződtek el a keresztény hit, a cigány kultúra és a szegények mellett.
 A lovagrend céljai:
–         A keresztény hit ápolása, erősítése különösen a romák körében.
–         A cigány kultúra ápolása, erősítése.
–         Példaadás, elsősorban a romák felé a keresztény életben és a közösségért végzett szolgálatban.
–         A szegények, különösen is a roma rászorulók segítése.
–         A cigányság és a történelmi egyházak közötti kapcsolat erősítése.
A magyarországi Boldog Ceferino Lovagrend 2015-ben új tagokkal bővült. Május 3-án, ünnepi szentmise keretében avatták fel a lovagrend új tagjait a IX. kerület Gát utcai templomban, Boldog Ceferino egyházi ünnepének előestjén.
 A szentmisét Dr. Székely János cigánypasztorációval megbízott püspök celebrálta, aki beszédében elmondta: „Ti vagytok a világ világossága, a föld sója. Erre a meghívásra mondtatok igent a mai napon, arra, hogy híd legyetek a többség és a cigányság közt. Nem lesz mindig könnyű a küldetésetek, legyetek olyan lovagok, akikre büszkék lehetünk, akik szolgálni akarnak.”
Hozzátette: „A régi időkben nem akkor mondtak valakit lovagnak, ha nagyon jól tudott harcolni. Nem attól lett valaki lovag, ha másokat legyőzött. Igazi lovaggá akkor lett valaki, ha lovagias volt, védte a gyengéket, elesetteket.”
 A Boldog Ceferino Lovagrend új tagjai az ország különböző területeiről, Esztergomból, Nagymarosról, Gigéről, Hódmezővásárhelyről, Pálmajorról és Szegedről érkeztek.