Örömmel jelezzük, hogy az idei évben 2018. július 7-én, szombaton tartjuk roma zarándoklatunkat Mátraverebély-Szentkútra, a nemzeti kegyhelyre. Egész napos programunkkal már elkezdjük a felkészülést a 2020-as nagy eseményre a Nemzetközi Eukarisztikus kongesszusra. Mindig izgalmas dolog megpillantani a másik ember hitét. Programukban szerepelnek tanúságtételek az Eukarisztiáról, szentségimádás, Szentmise.  A gyerekeknek pedig külön programmal készülünk, például kézműves foglalkozásokon versenyeken vehetnek részt.
Ebéd után minden közösségnek lehetősége nyílik, hogy 10 perces időkeretben színpadi produkcióval ajándékozza meg a zarándokokat. A ,,Miénk a színpad” című délutáni programban evangéliumi üzenetet hordozó jeleneteket, táncot, éneket, verset vagy egyéb előadást lehet bemutatni, a zarándoklatunk témájához kapcsolódva. A szereplési szándékot és az időkeretet kérjük előre jelezni a jelentkezési lapon, hogy mindenkinek jusson idő és lehetőség! JELENTKEZÉSI LAP 2018
Mivel a produkciók helyszíne a szentély előtt lesz, kérjük hogy ennek megfelelő öltözékben mutassuk be előadásunkat. A cigány hagyományoknak és kultúrának soha nem volt része olyan ruházat, amely nem fedi el a testet (kilátszó köldök, túl rövid szoknya, stb).
A zarándoklatot a magyar Katolikus Püspöki Konferencia anyagi támogatásával, a Boldog Ceferino Intézet segítségével valósítjuk meg. Az útiköltséget és az egyszerű meleg ebédet biztosítjuk. Az idei évben pénzbeli hozzájárulásunkra is szükség van. Kérjük a csoportvezetők előzetesen személyenként 300 Ft (gyerekeknek 14 év alatt 200 Ft) hozzájárulást szedjenek össze és érkezéskor a regisztrációnál csoportonként fizessék be. Ne egyenként, hanem buszonként regisztráljunk, az ebédjegyet is a buszos csoportok szervezőinek adjuk át, ők osztják szét saját csoportjukban.