A Szentendrei Kemping táborba augusztus 18-a előtti héten a szélrózsa minden irányából mintegy 200 fiatal érkezett Olaszországból, Romániából, Nématországból, Szlovéniából, Horvátországból, Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Ukrajnából, hogy egy közös táboron vegyen részt mintegy két tucat magyar fiatallal. A Ceferin Ház ifije is részt vett benne, sőt, ez a nemzetközi tábor szolgált az Ceferinó Ház ifi csoportjának nyári táboraként.
Vajon mi vonzhatta ide a fiatalokat? A fiatalok közt, annak ellenére, hogy nem mind értették egymás nyelvét, nagyon jó kapcsolatok kialakultak ki. Érzékeltük, hogy nem volt megkülönböztetés, nem volt előítélet, és nem volt rosszindulat, mindenki pozitívan nyitott a másik ember felé. Nem a szokásos előítéletek, érdekek, hanem a tiszta evangélium vezette a fiatalok közötti kapcsolatokat.
Hogy mi is a Gen Verde? A Gen Verde egy olyan nemzetközi zenei együttes, amely a  fokoláre közösséghez tartozik és tagjai énekekkel és tánccal élik, fejezik ki Isten iránti szeretetüket.
Mit csináltunk mi, a táborban összegyűlt fiatalok? Különböző workshoppokon készültünk, hogy sok gyakorlás után augusztus 16-án este a MOM-ban egy színpadra állhassunk  a Gen Verdével. A workshoppokon fölkészült fiatalok egyik része dobolt, más csoportok jelentet adtak elő, vagy különböző latin-, rok-, pop- táncokkal színesítették a nemzetközi együttes műsorát. A nézőterén összegyűlt lelkes fiatalok hálásan fogadták az előadást. Azon túl hogy ilyen módon kamatoztathattuk tehetségünket, kifejeztük összetartozásunkat, és hitünket.Hogy sikerült? A képek magukért beszélnek.