Urlap jelentkezéshez letöltés2019
Örömmel jelezzük, hogy az idei évben  július 6-án, szombaton tartjuk roma zarándoklatunkat Mátraverebély-Szentkútra, a nemzeti kegyhelyre. Az idei zarándoklatunk is a  nagy eseményre, a Nemzetközi Eukarisztikus kongesszusra felkészülés jegyében történik. Rövid az idő, egy bő év áll ellőttünk 2020. szeptemberig. Az idén azt a témát járjuk körül, hogy az Eukarisztia közösséget épít. dr. Beer Miklós püspök úr mutatja be a szentmisét és ismét Orsós Zoltán atya tanítását hallgatjuk az elmélkedésben.
Ebéd után most is lehetősége nyílik a közösségeknek, hogy 10 perces időkeretben színpadi produkcióval ajándékozza meg a zarándokokat. A ,,Miénk a színpad” délutáni programban evangéliumi üzenetet hordozó jeleneteket, táncot, éneket, verset vagy egyéb előadást lehet bemutatni, a zarándoklatunk témájához kapcsolódva. A szereplési szándékot és az időkeretet kérjük előre jelezni a jelentkezési lapon, hogy mindenkinek jusson idő és lehetőség!
Mivel a produkciók helyszíne a szentély előtt lesz, kérjük hogy ennek megfelelő öltözékben mutassuk be előadásunkat. Tavalyi évben ennek a követelménynek szépen megfelelt a közösség. A cigány hagyományoknak és kultúrának is az olyan ruházat felel meg, amely elfedi a testet.
A zarándoklatot a magyar Katolikus Püspöki Konferencia anyagi támogatásával, a Boldog Ceferino Intézet segítségével valósítjuk meg. Az útiköltséget és az egyszerű meleg ebédet biztosítjuk. Az idei évben pénzbeli hozzájárulásunkra is szükség van. Kérjük a csoportvezetők előzetesen személyenként 300 Ft (gyerekeknek 14 év alatt 200 Ft) hozzájárulást szedjenek össze és érkezéskor a regisztrációnál csoportonként fizessék be. Ne egyenként, hanem buszonként regisztráljunk, az ebédjegyet is a buszos csoportok szervezőinek adjuk át, ők osztják szét saját csoportjukban.
Teendőink tehát! A mellékelt jelentkezési lapot sürgősen, 2019 .06. 29-ig szombatig kérjük kitöltve visszaküldeni a lent megadott email címre, ill. postacímre. (ceferino@vaciegyhazmegye.hu, Ceferino Ház, 2656 Szátok, Kossuth u. 54.) Az étkezés megrendelése miatt is fontos, hogy lássuk a létszámot! Ha szükséges, akkor a Ceferino Ház honlapján (www.ceferino.hu) további jelentkezési lapok is letölthetők. Fontos a buszokat időben megrendelni, ha későre hagyjuk, akkor előfordulhat, hogy mások lefoglalják előttünk. Érdemes a fent említett hozzájárulásokat előre összeszedni. A gyerekek pedig külön programokon vehetnek részt. A gyerekfoglalkozásokhoz, megfelelő számú kísérőről gondoskodjunk, akik a gyerekekkel együtt a gyerek programon vesznek részt.. Azok a csoportok, amelyek délután műsorral érkeznek a jelentkezési lapon jelezzék a max. 10 perces műsor címét, témáját, műfaját.
Várjuk a jelentkezéseket! Jó munkát!