Cigánypasztorációs konferenciánkat idén is a Nemzetközi Eucharisztikus Világkonferencia előkészületének jegyében tartjuk meg. Az országos előkészület az Egyházunk közösségi természetének elmélyítését célozta meg. Az idei konferenciánkon a közösség szerepét vizsgáljuk a cigánypasztorációban. Műhelymunkát terveztünk, ahol megismerkedünk a közösség építésének, szerepének különböző útjaival, módjaival. Továbbá egy tréning is része lesz konferenciánknak, amelyben képzést kapunk a cigányok nemcigányok közötti különbségben az igazi közösség keresésére és megtalálására. Előadóink között lesz Székely János püspök. atya, Koós Ede atya, és a fiatal most doktoráló atya, Balogh Győző. A tréninget pedig a cigányok és nemcigányok közötti együttműködésről Baranyi Mária és Fiala Mariann tartják.

A konferenciát a Boldog Ceferino Intézet és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász „Cigánypasztoráció a Kárpát-medencében – egyházi és civil szakemberek szociális érzékenységének növelése” elnevezésű projektje (EFOP-5.2.2-17-2017-00046) támogatásával tudjuk megrendezni.

Idén nem kérünk hozzájárulást a pályázatnak köszönhetően, tehát ingyenes a részvétel. Ez azonban azt is jelenti, hogy az első 110 jelentkezőt tudjuk befogadni! Érdemes minél hamarabb jelentkezni.

  • A konferencia időtartama: okt. 4-én, pénteken délelőtt 10-től kezdjük a regisztrációt és okt. 5-e szombat délután 16:00 órakor zárszóval fejezzük be.
  • Helyszíne: Szent János Lelkigyakorlatos Ház. (Eger, Foglár u. 6.)

Összejövetelünk célja, hogy megismerjük Egyházunk legfrissebb pasztorációs törekvéseit, egymás tapasztalatait, és így egyre jobban végezzük munkánkat azok javára, akikért dolgozunk.

Jelentkezés: Jelentkezzünk tehát minél hamarabb, lehetőleg az alábbi web-es felületen:   ezen a világhálós címen! A jelentkezés után küldjük a részletes programot.Esetleg lehetséges a kitöltött jelentkezési lapot visszaküldve, amelyet itt jelentkezesi lap egri konf 2019  vagy a www.ceferino.hu honlapról tölthetünk le.  Minden résztvevő számára külön jelentkezési lapot kérünk a ceferino@vaciegyhazmegye.hu drótposta címre, vagy postán a Ceferino Ház, 2656 Szátok, Kossuth u. 54.