Elkezdődött az év utolsó ünnepköre, az adventtel. Fölkerült a helyére az immár hagyományos, kültéri, nagy, adventi koszorút a Szátoki templomkertben. A koszorú új adventi színű, elektromos „gyertyákat” kapott. 

Advent első vasárnapja előtti szombaton a babamama klub és más érdeklődőkkel, a falu apraja-nagyja adventi koszorúkötésre gyűlt össze a kultúr házban. Lomniczi Julcsi koszorúkötő mesteri vezénylete alatt. Utána a Ceferino Házból két család elmondta, hogy ők otthon hogyan használják az adventi koszorút. Voltak sok év után most kezdték el a közös imát. Mindjárt ott a teremben egy közös adventi koszorúgyújtással fejeztük be az ünnepet, majd egy kis ima közeben a legkitartóbbak a templom mellett az utcai nagy koszorú fényeit is felkapcsoltuk.

A Mikulás is járt Szátokon, a Ceferino Ház csoportjainak többsége részt vett a Mikulás ünnepségen. Sőt,  nem csak a gyerekek kaptak a Mikulástól, hanem a falu minden háza kapott egy pár szem szaloncukor kíséretében a gyerekektől Mikulás jókívánságot. Az advent a Krisztusban való életünk, egymás tiszteletének, az öröm szolgálatának, a megújítását is jelenti. Mindez alkalmat adott azoknak, akik ezt jól ki akarták használni.