A koronazárlat idején elcsöndesedtek a Ceferino Ház Hálózatához tartozó Közösségi Házak a Váci Egyházmegye különböző településein. Szerencsére nincs tudomásunk egy megbetegedésről sem azokban a falvakban, ahol a Ceferino Ház Hálózata működik. Ehhez talán mi is hozzájárultunk. A vészhelyzet időszakában zoomon találkoztak a házak vezetői, a közösség tagjai és képzéssel készültek a gyerekekkel való foglalkozások magasabb  színvonalú előkészítésére. Közösségépítő és képességfejlesztő játékok ötletei cseréletek gazdát, és  a hitigazságok átadásának módszertanába haladtunk előre. Június 10-től újból gyerekekkel népesedtek be a házak, de a járványügyi szabályok betartása kisebb „gyerek-forgalomra”  kényszerített minket is. Ez azonban még hatékonyabbá tehet minket is, mert több idő, foglalkozás, törődés jut így egyenként a hozzánk járó gyerekekre.
A babamama klub élete nem állt le teljesen. Élelmiszersegélyt, pelenkákat, ruhaadományokat tudtunk a szabadidőben is osztani. az Együtt Európáért alapítvánnyal együttműködve finom süteményreceptek termékei kerültek a családok asztalára, és az udvarok egyes részeit fölásva,  kis konyhakertek veteményei könnyítik a családok élelmiszer kiadásait. De egyik másik udvarban az éktelenkedő gumiabroncs dísszé vált, mert a gumiabroncsot kitöltő földbe vetett virágok a szépség és öröm hangulatát árasztják az udvarban.
Ezt a koronazárlatos időt lezártuk a korlátozások enyhítése idején egy könnyű nógrádi kirándulással, a fagyi sem hiányzott.