Május 29-én, gyereknap előtti szombaton összefogott az a Ceferino Ház, az Együtt Európáért Egyesület az önkormányzat, hogy a gyerekeknek gyönyörű ünnepet rendezzünk.   Az előkészületek már a megelőző napokban az ünnep fényének emelésére irányultak. A ház apraja nagyja az udvart, a kis sportpályát csinosította, volt szülő is,aki  segédkezett. Elkészült a lépcső korlátja.  Tomori Lászlótól nagy segítséget kaptunk a színpad fölállítására és a templomba Boldog Ceferino képének elhelyezében. A helyi raklap üzemtő, annyi raklapot kaptunk kölcsön, hogy elegendő volt egy tánccsoport befogadására. A helyi Karitász 250 ajándékcsomagot készített elő az Édességbank és más ajándékozók adományából. Volt benne édesség, plüss állat, könyv, játék a gyerekek örömére. Igazi sokoldalú összefogás volt ez a gyerekek öröméért. A karitászcsoport tagjai, és a falu asszonynépe, és a vidékről érkező vendégek tömérdek mennyiségű, finomabbnál finomabb süteményt készített, hogy ennek se legyünk híján a gyerekek ünnepén.
Bogdán Sándor a helyi Roma Önkormányzat elnöke egy csodálatos gulyáslevessel mutatta meg, hogy mennyire járatos a szakácstudományban.
Végre elérkezett a nagy nap. A gyerekek izgalma a tetőfokára hágott. Igazi ünnep volt száukra: volt ott minden: mesevonat, ugráló vár, a Paramisi Társulat mesejátéka, ahol végülis mindenki táncraperdült. Mivel május 4-én, boldog Ceferino ünnepén, a járvány még nem engedte meg a nagyobb létszámú közös ünneplést, ezért ezen a különleges alkalmon ünnepeltük boldog Ceferino napját. Marton Zsolt váci püspök atya a szentmisén megáldotta a templomba újonnan kihelyezett Boldog Ceferino képet és lobogót. Beszédében valódi párbeszédben fejtette ki az evangélium üzenetét.  A gyerekek rajzpályázatra benyújtott alkotásokkal idézték fel Boldog Ceferino életét, akinek az idén augusztusban ünnepelhetjük 160. születésnapját, ill. 85. égi születésnapját. Rimóc, Dejtár, Szátok, Becske, Vanyarc, Káló és Valkó aprónépe jeleneteket mutatott be boldog Ceferino életéből. A rajzverseny díjait Oláh Lajos festőművész zsűrizésével nyújtottuk át a legjobb rajzolóknak.
Mindenki érezhette, apraja-nagyja, hogy nem csak hangzatos szavak, amit Csemer Csaba testvérünk, a püspök atyának mondott köszöntőjében, VI. Pál pápától idézett:: „a cigányság valóban az „Egyház szívében él.”