Az idei dúsgazdag karácsonyunk több összetevőből épült.

A Ceferino Házba járó gyerekek karácsonyát december 18-án ünnepeltük. Minden tanuló elmondta, hogy mit kér karácsonyra. Kockázatos volt, mert bizony nem kicsik voltak az igények. A kérések között több foci is szerepelt, egy focicsuka,  a lányoknak haj sütő vas, hajszárító, stb. Egy kicsit megijedtünk, mert első pillantásra teljesíthetetlennek tűntek a kérések. Aztán azt láttuk, hogy maga a Gondviselés egészen fantasztikus módon mellé ált a kérések teljesítésének.  Sok helyről érkeztek adományok. Köszönet mindenkinek:

  • Marcinak, aki a Budapesti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium diákjai között az igazgató úr segítségével szervezte gyűjtését. Ezzel tudtuk megtölteni a cipős dobozokat játékokkal, édességgel és egyéb ajándékokkal. (GYEREKEK GYŰJTÖTTEK GYEREKEKNEK!)
  • a pestszentimrei katolikus közösség, cipős doboz és egyéb ajándékaival,
  • A budapesti Szent Szabina Kápolna családközösségének az összegyűjtött ajándékokért,
  • Cseri Ferenc vállalkozó, aki adományával a családok töltött káposztájához járult hozzá,
  • A Váci Karitász krumplijával segítette az ünnepi asztalok bőségét,
  • a RONI ABC Üzletlánc regeteg ésdsség és játék adományait,
  • az Élelmiszerbank tartós élelmiszer csomagjait.

Amikor az adományozóktól érkezett tárgyak között találtunk először egy focicsukát, pontosan a szükséges lábnagyságra, aztán egy hajszárítót majd több focit is, megértettük hogy maga Jézus gondoskodik a kérések teljesítéséről. Végül mindenkinek, majdnem minden kérését tudtuk teljesíteni. Nagy volt az öröm 18-án pénteken. Amikoris egy közös ebéddel kezdődött a karácsonyi ünnep, amelyen az élelmiszercsomagokat előkészítő karitásztagok is részt vettek.

A karácsonyi előkészület másik szálát egy gyönyörű pásztorjáték betanulása jelentette, amit dec. 22-én a templomban adtak elő a Ceferinos Gyerekek. A vicces pásztorok, meglátogatták az újszülött kis Jézust, és az angyalokkal körülvett Máriát és Szent Józsefet. Köszönet a betanításért Ivett néninek és Józsi bácsinak.

A karácsonyi ünnepségsorunk harmadik összetevője a hatalmas élelmiszeradományok becsomagolása, családok közötti szétosztása volt. Hála a helyi karitász tagjai munkájának, és  a munkatársak szorgalmának több mint 100 csomagot állítottunk össze. Szátokra több mint 80 családnak jutott, a hosszú sort a szátokiak az ünnephez méltó, mintaszerű türelemmel állták végig. Az összegyűjtött adományokból jutott Becskére, Vanyarcra, Kállóra, Dejtárra és Valkóra is.  Az idén Több mint 5-600 ember karácsonyát sikerült szebbé tenni. Fáradtságos volt, de megérte.